Regio's vergeleken: Dat waren de topbranches tijdens de eerste zes maanden van 2019 Le terme « Brexit » apparu dans les annonces d'offre d'emploi
 
 
Advertsdata
Jobmarkt Nederland
Oktober 2019
 
 
 
Jobmarkt Newsletter
 
Provincies vergeleken: Dat waren de topbranches tijdens de eerste zes maanden van 2019
 
 
 
 
ONZE THEMA'S:
 
Ontwikkeling vacaturemarkt
Topbranches per regio
Tip van de maand: Gebruik de sorteerfunctie
 
 
 
Ontwikkeling vacaturemarkt
Duidelijk minder jobadvertenties dan in dezelfde maand van vorig jaar
 
Advertentieomzetten eveneens gedaald
 
Jobadvertenties en advertentieomzetten,
Bron: evaluatie van 14 online-media
 
Meer informatie over de ontwikkeling van de vacaturemarkt in de afgelopen 12 maanden vindt u hier.
 
 
 
 
 
Regio's vergeleken: Dat waren de topbranches tijdens de eerste zes maanden van 2019
 
Hoe meer vacatures binnen een branche worden gepubliceerd, hoe hoger uw kansen zijn om kandidaten bij deze werkgevers te plaatsen. Wij hebben in elke Nederlandse regio onderzocht welke branche de meeste jobadvertenties had tijdens de eerste zes maanden van 2019.

Het resultaat kon niet duidelijker zijn: in elke regio zette de informatie- en communicatiebranche de boventoon. In West-Nederland werden met ongeveer 15.400 vacatures de meeste jobadvertenties binnen deze branche geplaatst. Juist in deze regio was het toch nog een spannende race, want hier werden amper 280 jobadvertenties minder gepubliceerd in de gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening. Ook in Noord-Nederland stond de gezondheidssector op de tweede plaats. In Oost-Nederland en Zuid-Nederland daarentegen was handel de branche met het op één na hoogste aantal jobadvertenties.

Misschien staat er in uw regio wel een branche helemaal bovenaan die niet bij uw bestaande klanten past. Met name in dat geval loont het de moeite om de sollicitaties die u ontvangt nauwgezet te sorteren en uw werknemers actief aan te bieden aan de zoekende bedrijven.
 
 
 
Procentueel aandeel van de branche bij alle jobadvertenties in een regio
Analyseperiode: 01.01.–30.06.2019
Bron: evaluatie van 18 online-media
 
Meer informatie over de vacaturemarkt en index Advertsdata vindt u hier onder Actueel.
 
 
 
 
Advertsdata expert Dina El Mestikawy
 
Tip van de maand
van Dina El Mestikawy:

Met de sorteerfunctie van index Advertsdata wordt de werving van klanten voor u nog doeltreffender
Nadat u in index Advertsdata de bedrijven hebt geïdentificeerd die naar uw kandidaten zoeken, rijst de vraag: Welk bedrijf spreekt u als eerste aan?

Maak daarvoor gebruik van onze sorteerfunctie! Het is met name nuttig om de resultatenlijst bij het zoeken naar bedrijven te sorteren op aflopende advertentieomzet. De bedrijven die het meest bereid zijn om geld te investeren in recruiting, worden zo als eerste weergegeven.

Een andere mogelijkheid is het sorteren op „Aantal posities (aflopend)”, om zo de bedrijven te vinden met de grootste vraag naar personeel.
 
 
 
 
 
index Advertsdata is de perfecte oplossing voor uitgeverijen, jobbeurzen, uitzendkantoren en personeelsadvies, wanneer het erom gaat efficiënt en snel nieuwe klanten te winnen en om het overzicht van de actuele ontwikkelingen in de vacaturemarkt. Gewoon sneller naar de nieuwe opdracht – met index Advertsdata!
 
+49 30 390 88 325  |  contact@advertsdata.com  |  www.advertsdata.com
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -