Regio's vergeleken: Dit zijn de top-beroepsgroepen Regio's vergeleken: Dit zijn de top-beroepsgroepen
 
 
Advertsdata
Jobmarkt Nederland
Juni 2020
 
 
 
index Jobmarkt Newsletter
 
Regio's vergeleken:
 
Dit zijn de top-beroepsgroepen
 
 
 
 
ONZE THEMA'S:
 
Ontwikkeling van de jobmarkt in mei
De top-beroepsgroepen per provincie
Feature van de maand: Markering
 
 
 
Ontwikkeling van de jobmarkt in mei
Aantal advertenties groeit weer na een lichte daling
 
Advertentieomzetten nemen eveneens toe
 
Jobadvertenties en advertentieomzetten,
Bron: 16 online-media, ongeveer 5.400 websites van bedrijven en diensten
 
 
 
 
 
De top-beroepsgroepen per provincie
 
Hoe meer geld ondernemingen investeren in het plaatsen van advertenties, hoe hoger de vraag naar geschoolde arbeidskrachten is. We hebben onderzocht welke beroepsgroepen in mei de hoogste investering in jobadvertenties hadden en hebben de provincies afzonderlijk bekeken.

Het resultaat: in 3 van de 4 regio's werd het grootste deel van het geld geïnvesteerd in vacatures voor geschoold personeel in de medische sector. In West-Nederland bedroeg de investering in advertenties voor medewerkers in de menselijke gezondheidszorg zelfs bijna 368.000 euro. Alleen in Noord-Nederland was de advertentieomzet in bouwwezen en ambacht het hoogst. Hier werd bijna 41.000 euro geïnvesteerd.

De vraag naar deze beroepsgroepen is momenteel bijzonder groot. In index Advertsdata vindt u geschikte advertenties en bedrijven. Zo vindt u ze: voer een beroep en een arbeidsplaats in en klik vervolgens op Zoeken. Gebruik ook de filters in de linker zijbalk.
 
 
Top beroepsgroepen op basis van advertentieomzetten

Analyseperiode: 01.05.–31.05.2020
Bron: evaluatie van 14 online-media
 
Meer informatie over de vacaturemarkt en index Advertsdata vindt u hier onder Actueel.
 
 
 
 
 
Feature van de maand: Markering
De markering in index Advertsdata is vergelijkbaar met een bladwijzer: u kunt vacatures en bedrijven in een groep opslaan en zo makkelijker vinden. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een kleine feature, maar het kan een groot effect hebben – mits het op de juiste manier wordt toegepast in de sales.

Markering opslaan
Enkele suggesties:
  • Markeer al uw bestaande klanten en stel een infoagent in. Zodra uw klant aangeeft weer vraag naar personeel te hebben, weet u het meteen en kunt u contact opnemen.
  • U kunt hetzelfde doen met voormalige en potentiële klanten om hen direct actief een geschikte medewerker te kunnen aanbieden.
  • Maak een blacklist. Markeer bedrijven die u niet wilt bewerken en verberg ze met behulp van het filter Markering.
U kunt het zelf proberen: selecteer geschikte advertenties of bedrijven en klik dan op "Markering opslaan" links naast de lijst met resultaten. Onder "Mijn Advertsdata" kunt u de markeringen ook delen met uw collega's.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Met index advertsdata komt u sneller aan nieuwe opdrachten, kan u de kandidaten beter plaatsen en verkrijgt u markttransparantie. Vraag nu uw gratis demo-toegang aan!
 
index Advertsdata is de perfecte oplossing voor uitgeverijen, jobbeurzen, uitzendkantoren en personeelsadvies, wanneer het erom gaat efficiënt en snel nieuwe klanten te winnen en om het overzicht van de actuele ontwikkelingen in de vacaturemarkt. Gewoon sneller naar de nieuwe opdracht – met index Advertsdata!
 
+49 30 390 88 325  |  contact@advertsdata.com  |  www.advertsdata.com
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -