Jobmarkt Nederland Elke crisis biedt ook kansen: Hier wordt personeel gezocht en geld ter beschikking gesteld
 
 
Advertsdata
Jobmarkt Nederland
April 2020
 
 
 
index Jobmarkt Newsletter
 
Elke crisis biedt ook kansen:
 
Hier wordt personeel gezocht en geld ter beschikking gesteld
 
 
 
ONZE THEMA'S:
 
Ontwikkeling vacaturemarkt
Investeringen in jobadvertenties – de top 5 beroepsgroepen
Tip van de maand: Hoe u sterker uit de corona-fase komt
 
 
 
Ontwikkeling vacaturemarkt
Daling van het aantal advertenties
 
Advertentieomzetten eveneens gedaald
 
Jobadvertenties en advertentieomzetten,
Bron: evaluatie van 11 online-media
 
Meer informatie over de ontwikkeling van de vacaturemarkt in de afgelopen 12 maanden vindt u hier.
 
 
 
 
 
Investeringen in jobadvertenties – deze vijf beroepsgroepen staan aan de top
 
Ondanks de gespannen economische situatie zijn veel bedrijven nog steeds op zoek naar nieuwe medewerkers. In maart bedroeg de totale omzet uit jobadvertenties in Nederland, de uitzendbureaus niet meegerekend, zelfs meer dan 4 miljoen euro. Bedrijven investeerden het meeste geld, bijna een half miljoen euro, in advertenties voor verkoopmedewerkers. Hun uitgaven waren ook hoog op het gebied van organisatie en projectmanagement (bijna 400.000 euro) en in de gezondheids- en sociale sector (ongeveer 390.000 euro) om het zo belangrijke zorgpersoneel aan te trekken. De advertentieomzetten in de branches bouwwezen/ambacht en IT/telecommunicatie bedroegen elk ongeveer 340.000 euro.

Deze cijfers laten zien: Er wordt nog steeds veel geïnvesteerd in de aanwerving van personeel. Vooral medewerkers uit de bovengenoemde branches worden momenteel dringend gezocht – en daarom zijn uw kansen om hier kandidaten te plaatsen bijzonder goed.
 
 
Top 5 beroepsgroepen op basis van advertentieomzetten

Analyseperiode: 01.03.2020 – 31.03.2020
Bron: evaluatie van 15 online-media
 
Meer informatie over de vacaturemarkt en index Advertsdata vindt u hier onder Actueel.
 
 
 
 
 
 
Tip van de maand: Hoe u sterker uit de corona-fase komt
 
We voelen op dit moment allemaal de gevolgen van corona. War vaak wordt vergeten: Elke crisis heeft ook winnaars. Het hangt allemaal af van de maatregelen die nu worden genomen.

Onze tip van de maand is daarom simpel: Wees actief! Wacht niet tot uw klanten naar u toe komen met een opdracht, maar zoek zelf naar mogelijkheden om uw kandidaten te plaatsen. De eenvoudigste manier om dit te doen is met index Advertsdata: In onze vacaturebank kunt u zien welke bedrijven in de huidige fase ook op zoek zijn naar medewerkers en kunt u direct contact met hen opnemen.

Gebruik de tijd nu om er het beste van te maken! Als u nog ondersteuning nodig heeft – bijvoorbeeld verdere gegevens over de huidige ontwikkelingen op de jobmarkt of verkooptips voor uw acquisitie – neem dan contact met ons op.
 


Tip van de maand
 
 
 
 
 
 
 
Met index advertsdata komt u sneller aan nieuwe opdrachten, kan u de kandidaten beter plaatsen en verkrijgt u markttransparantie. Vraag nu uw gratis demo-toegang aan!
 
index Advertsdata is de perfecte oplossing voor uitgeverijen, jobbeurzen, uitzendkantoren en personeelsadvies, wanneer het erom gaat efficiënt en snel nieuwe klanten te winnen en om het overzicht van de actuele ontwikkelingen in de vacaturemarkt. Gewoon sneller naar de nieuwe opdracht – met index Advertsdata!
 
+49 30 390 88 325  |  contact@advertsdata.com  |  www.advertsdata.com
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -