Detta är toppbranscherna under första halvåret 2019 Le terme « Brexit » apparu dans les annonces d'offre d'emploi
 
 
Advertsdata
Jobbmarknad Sverige
Oktober 2019
 
 
 
index Jobmarknad Newsletter
 
Detta är toppbranscherna under första halvåret 2019
 
 
 
 
Våra teman:
 
Platsmarknadens utveckling
Toppbransch efter region
Månadens tips: bättre targeting
 
 
 
Platsmarknadens utveckling
Betydligt färre platsannonser jämfört med samma månad förra året
Annonsintäkterna på tillbakagång
 
Lediga platser och annonsintäkterna,
Källa: utvärdering av 4 tryck- och 23 onlinemedier
 
Du hittar mer information om platsmarknadens utveckling under de senaste 12 månaderna här.
 
 
 
 
 
Detta är toppbranscherna under första halvåret 2019
 
Ju fler lediga platser som publiceras inom en bransch, desto bättre är dina chanser att placera kandidater hos dessa arbetsgivare. Vi har undersökt vilken bransch som hade flest platsannonser i varje region i Sverige under första halvåret 2019.

Handeln låg som toppbransch i de flesta regioner: Denna bransch låg på första plats i Övre Norrland, Mellersta Norrland, Västsverige, Östra Mellansverige och Småland. Däremot låg branschen utbildning som etta i Norra Mellansverige medan vård och omsorg var den ledande branschen i Sydsverige. Bortser man däremot från den offentliga sektorn publicerades även i dessa regioner det största antalet platsannonser i handelsbranschen. I huvudstadsregionen kring Stockholm var det tillverkningsindustrin som var branschen med de flesta platsannonserna.

Kanske ligger en bransch på första plats i din region som inte passar till dina befintliga kunder. Särskilt i detta fall är det viktigt att granska de ansökningar du får extra noga och aktivt erbjuda de sökande företagen dina kandidater.

 
 
Branschens procentuella andel av alla platsannonser i en region
Analysperiod: 01.01.–30.06.2019
Källa: Utvärdering av 4 tryck- och 22 onlinemedier
 
Mer information om jobbmarknaden och om index Advertsdata hittar du här på aktuellt.
 
 
 
 
Advertsdata expert Dina El Mestikawy
 
Månadens tips av
Dina El Mestikawy:

Med sorteringsfunktionen från index Advertsdata blir din kundprospektering ännu effektivare
Föbrättra din targeting ännu mer via vår sorteringsfunktion och välj vilka företag du kontakterar först! Genom att sortera resultatlistan i företagsfliken kan du exempelvis börja med företag som spenderat mest på platsannonser. De företag som är mest beredda på att investera pengar i rekryteringen kommer då att visas först.

En annan möjlighet är sortering efter ”Antal platser (fallande)”, för att på detta sätt identifiera de företag som rekryterar mest.
 
 
 
 
 
Med index Advertsdata kan du boosta din nykundsprospektering, upselling & Cross-selling. Fokusera på företag som rekryterar, och matcha rätt företag till rätt person. Vår smarta data ger dig full koll på platsmarknaden och företag som rekryterar. Boka gratis demo nu!
 
index Advertsdata är den perfekta leads-lösningen för bemannings- och rekryteringsföretag, jobbportaler och förlag: snabb och effektiv prospektering via skräddarsydda leads samt en översikt över platsmarknadens aktuella trenderna. Boosta din försäljning - med index Advertsdata!
 
+ 46 8 437 37 686  |  contact@advertsdata.com  |  www.advertsdata.com
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -