Detta var de mest sökta yrkesmedarbetarna 2019 Detta var de mest sökta yrkesmedarbetarna 2019
 
 
Advertsdata
Jobbmarknad Sverige
Januari 2020
 
 
 
index Jobmarknad Newsletter
 
Detta var de mest sökta yrkesmedarbetarna 2019
 
De tre populäraste yrkeskategorierna
 
 
 
Våra teman:
 
Platsmarknadens utveckling
De tre populäraste yrkeskategorierna år 2019
Månadens funktion: Förlängda annonser
 
 
 
Platsmarknadens utveckling
Betydligt färre platsannonser jämfört med samma månad förra året
Annonsintäkterna på kraftig tillbakagång
 
Lediga platser och annonsintäkterna,
Källa: utvärdering av 4 tryck- och 23 onlinemedier
 
Du hittar mer information om platsmarknadens utveckling under de senaste 12 månaderna här.
 
 
 
 
 
De tre populäraste yrkeskategorierna år 2019
 
Den första månaden på det nya året är redan över, men vi vill ändå ta en titt på 2019 igen. Vilka yrkesmedarbetare var mest efterfrågade? Vår analys av jobbmarknaden visar följande: Av nästan 126 000 annonser publicerades det största antalet platsannonser för medarbetare inom hälsa, medicin och sociala tjänster . Därefter kom IT/telekommunikation med cirka 111 000 annonser. Yrkeskategorin organisation/projektledning ligger på tredje plats med drygt 107 000 annonser.

Det är också intressant att se hur stor andelen förlängda annonstider var här. Inom yrkeskategorin hälsa, medicin och sociala tjänster var det relativt få annonser – cirka fem procent – som förlängdes efter annonstidens utgång, till exempel efter 90 dagar. Hos de andra var värdet betydligt högre: Inom projektledning cirka 11 procent och inom IT-branschen till och med cirka 19 procent. Nyckeltalen bevisar ännu en gång hur svårt det är för företagen och bemannings- och rekryteringsföretag att rekrytera dessa yrkesmedarbetare.
 
 

De tre populäraste yrkeskategorierna med antalet platsannonser och andelen förlängda annonser

Analysperiod: 2019-01-01 – 2019-12-31
Källa: Utvärdering av 4 tryck- och 24 onlinemedier
 
Mer information om jobbmarknaden och om index Advertsdata hittar du här på aktuellt.
 
 
 
 
 
Månadens funktion: Förlängda annonser
De förlängda annonserna är en funktion i index Advertsdata som du också kan använda för din kundundersökning och -prospektering. På detta sätt identifierar du selektivt de företag som har störst svårigheter med att hitta rätt person till en utlyst tjänst.
 

Till exempel:

Du vill placera din kandidat som är elektriker. Ange nyckelordet "Elektriker" och önskad placeringsort under "Sök platser". Under "Ytterligare filter" aktiverar du fältet "endast förlängda annonser".

Du kan nu se alla aktuella platsannonser som redan har förlängts eftersom ingen lämplig kandidat hittades.
Förlängda annonser
 
Du bör då aktivt erbjuda din kandidat till just dessa företag – för de bästa chanserna för en framgångsrik placering har du naturligtvis hos de företag som redan har investerat tid och pengar i sökandet efter personal. Du hittar kontaktuppgifterna i index Advertsdata direkt till vänster om platsannonsen.
 
 
 
 
 
 
 
Med index Advertsdata kan du boosta din nykundsprospektering, upselling & Cross-selling. Fokusera på företag som rekryterar, och matcha rätt företag till rätt person. Vår smarta data ger dig full koll på platsmarknaden och företag som rekryterar. Boka gratis demo nu!
 
index Advertsdata är den perfekta leads-lösningen för bemannings- och rekryteringsföretag, jobbportaler och förlag: snabb och effektiv prospektering via skräddarsydda leads samt en översikt över platsmarknadens aktuella trenderna. Boosta din försäljning - med index Advertsdata!
 
+ 46 8 437 37 686  |  contact@advertsdata.com  |  www.advertsdata.com
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -