Sverige
Oktober 2023

Jobbmarknad Sverige Oktober 2023
 
 
Våra teman:
 
Intervju med Patrik Eidfelt från Kompetensföretagen
Nytt i Advertsdata: Akademin
Onlinekurser för ännu framgångsrikare rekrytering
Utvecklingen på arbetsmarknaden
Samarbete mellan index Advertsdata och Bullhorn
 
 
 
Intervju med Patrik Eidfelt från Kompetensföretagen
Den svenska ekonomin behöver rekryteringstjänster! Inom många branscher har de etablerat sig som en extern HR-avdelning. Utan stöd från engagerade leverantörer av bemanningstjänster som du, kära läsare, skulle många företag överhuvudtaget inte kunna fylla sina vakanser.

Patrik Eidfelt, förbundsdirektör för Kompetensföretagen
Men hur utvecklas bemanningsbranschen i Sverige? Vad behöver den från politiken? Hur står det till med digitaliseringen? Och vilka är de största utmaningarna för branschen?

Vi diskuterade dessa och andra spännande frågor med en kunnig insider: Patrik Eidfelt, förbundsdirektör för Kompetensföretagen, den svenska bemanningsbranschens branschorganisation.

Klicka här för intervjun!
 
 
 
 
 
 

Nytt i Advertsdata: Akademin
Vi vill göra dig ännu framgångsrikare! Därför har vi inrättat en virtuell akademi med komprimerad know-how i vårt försäljningssystem som stöd för din rekrytering.

Under den nya fliken Akademi hittar du:
  • information om våra kurser
  • våra mest populära whitepaper och studier
  • spännande information om nya funktioner
  • informativa instruktionsvideos
Allt i komprimerad form och utan kostnad!

Ta dig gärna en titt!
 
 
 
 
 
Onlinekurser för ännu framgångsrikare rekrytering

 

Har du nya kollegor som ännu inte känner till index Advertsdata? Eller behöver du en repetitionskurs i hur du använder vårt säljsystem? Anmäl dig då till en av våra kostnadsfria onlinekurser!

Du kan bland annat se fram emot följande input:

Active Placement: Hur du hittar företag som letar efter exakt de kandidater som finns i din kandidatpool. Du kommer bland annat att få se vilka företag som har förlängt annonser på betalportaler eftersom de förmodligen inte hittat lämpliga kandidater.

Kundportföljer: Du får lära dig hur du markerar dina kunder i Advertsdata och hur du får automatiska notiser när de utannonserar nya jobb.

Prospektering via mail och telefon: Vi berättar hur du kontaktar potentiella (nya) kunder, hittar nya kontakter i index Advertsdata och exporterar telefonlistor och listor för mailingkampanjer.

Registrera dig nu – kostnadsfritt!
 
 
 
 
Arbetsmarknadsutveckling:
September 2022 jämfört med september 2023
Antalet lediga tjänster minskar
 
Även annonsomsättningen sjunker kraftigt*
 
* Anledning till den kraftiga nedgången: i september 2023 lade arbetsgivare i Sverige ut betydligt färre jobbannonser på betalda jobbsajter än under samma månad förra året. I september i år publicerades således 81% av annonserna på gratissajter (till exempel arbetsförmedling.se, Indeed och företagswebbplatser).

Lediga platser och annonsintäkterna,
Källa: Utvärdering av 6 tryckta medier, 40 online medier
 
 
 
 

Samarbete mellan index Advertsdata och Bullhorn
Ett partnerskap för oss och en genial booster för personlig marknadsföring av rekryteringstjänster: nu är index Advertsdata sömlöst integrerat i Bullhorn Connexys rekryteringsprogramvara för den tyska marknaden.

Tack vare de automatiserade processerna och användningen av AI kan rekryteringsföretag förmedla kandidater från sin sökandepool med större precision och generera lukrativare leads.
 
 
 
 
 
 
 
Med index Advertsdata kan du boosta din nykundsprospektering, upselling & Cross-selling. Fokusera på företag som rekryterar, och matcha rätt företag till rätt person. Vår smarta data ger dig full koll på platsmarknaden och företag som rekryterar. Boka gratis demo nu!
 
index Advertsdata är den perfekta leads-lösningen för bemannings- och rekryteringsföretag, jobbportaler och förlag: snabb och effektiv prospektering via skräddarsydda leads samt en översikt över platsmarknadens aktuella trenderna. Boosta din försäljning - med index Advertsdata!
 
+ 49 30 390 88 325  |  contact@advertsdata.com  |  www.advertsdata.com
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -